Netučný chlebíček s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Netučný chlebíček s jablky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46611 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
75 g | Cukr třtinový |
2 ks | Jablka |
2,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
1,5 dl | Mošt jablečný |
225 g | Mouka pšeničná celozrnná |
100 g | Rozinky tmavé |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 198,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mošt jablečný, Mouka pšeničná celozrnná, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Netučný chlebíček s jablky postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Jablečný mošt přivedeme v hrnci k bodu varu, přisypeme nakrájené kosusky jablka a rozinky, 5 minut dusíme a pak necháme zchladnout. |
2 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní jablečný mošt s ovocem, přidáme vejce, mouku, cukr s prášek do pečiva. |
3 | Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta. |
4 | Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme do těsta ručně v míse a to pak dáme do pečicí nádoby, kterou vložíme do přístroje. |
5 | Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. |
6 | Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu a pak už dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá. |
7 | Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně. |
Poznámka
Netučný chlebíček s výraznou chutí jablek.