Králičí stehna na bůčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí stehna na bůčku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46613 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Kmín celý |
4 ks | Králičí stehna |
2 ks | Králík hřbet |
150 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 117,0mg |
Draslík | 436,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 47,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Olej rostlinný, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králičí stehna, Králík hřbet nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí stehna na bůčku postup přípravy receptu:
1 | Osolíme a opepříme vepřový bůček a králičí stehna. Okmínujeme a dáme do pekáče s máslem, nasekanou cibulí a trochou vody. Pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů doměkka. |
2 | Králičí hřbety vykostíme, opečeme v pánvi na oleji a všechny druhy masa podáváme teplé. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s bramborovou kaší.