Cibule plněná králičím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibule plněná králičím masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46614 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Kerblík |
2 ks | Králičí stehna |
50 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko plnotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 185,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 45,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kerblík, Muškátový květ, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králičí stehna nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cibule plněná králičím masem postup přípravy receptu:
1 | V jedné třetině seřízneme cibule a dáme péct v předehřáté troubě na soli při 180 stupních, než se začnou vnitřní vrstvy vysunovat ven. |
2 | Vnitřek vydlabeme a rozsekáme najemno. |
3 | V osolené vodě uvaříme přední nohy králíka a poté je obereme. |
4 | Připravíme světlou jíšku na bešamel z másla a mouky, zalijeme mlékem, osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ a necháme půl hodiny provařit. |
5 | Smícháme maso s bešamelem, nasekanou cibulí, osolíme, opepříme, přidáme kerblík a touto směsí naplníme cibule. |
6 | Dáme krátce zapéct a podáváme. |