Jednoduchý recept

Chlebíček s ovocem v čajovém nálevu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46617

Ingredience

75 g Broskve sušené
2 dl Čaj černý
25 g Cukr třtinový
100 g Křížaly (sušená jablka)
2,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
110 g Med včelí
75 g Meruňky sušené
225 g Mouka pšeničná hladká
1 dl Olej slunečnicový
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 937kJ
20% Sacharidy 73 g
24% Tuky 18 g
2% Sodík 34 mg
11% Bílkoviny 6 g

Chlebíček s ovocem v čajovém nálevu postup přípravy receptu:

1

Vařící vodou zalijeme čaj, louhujeme přibližně pět minut, poté scedíme. Sušené ovoce nakrájíme na jemno, dáme do misky a zalijeme scezeným vylouhovaným čajem. Ovoce necháme máčet alespoň 1 hodinu, pak ho přecedíme přes síto a necháme okapat.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, vložíme do ní okapané ovoce, přidáme 100 g medu, vejce, olej, mouku a prášek do pečiva.

3

Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.

4

Pokud přístroj nemá cyklus míchání, ušleháme 100g medu, vejce, olej a prášek do pečiva do hladka v míse. Pak vmícháme namočené ovoce a těsto dáme do pečicí nádoby. Tu vložíme do prístroje.

5

Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. Průběh kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.

6

Po upečení přístroj vypneme, v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chlebíček v ní necháme 10 minut zchladnout.

7

V hrnku rozehřejeme zbylý med, k němu přimícháme třtinový cukr, směsí pak ještě teplý chlebíček, který jsme opatrně vyklepli z formy, potřeme a necháme ho pomalu zcela vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept