Jednoduchý chlebíček se sešeným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednoduchý chlebíček se sešeným ovocem
Jednoduchý chlebíček se sešeným ovocem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46619 |
Ingredience
100 g | Broskve sušené |
175 g | Cukr třtinový |
50 g | Křížaly (sušená jablka) |
2,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
100 g | Meruňky sušené |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Rozinky tmavé |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 101,8mg |
Draslík | 546,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Křížaly (sušená jablka), Kypřicí prášek do pečiva, Meruňky sušené, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Broskve sušené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jednoduchý chlebíček se sešeným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Sušené ovoce nakrájíme na malé kousky. |
2 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nasypeme do ní nakrájené sušené ovoce, přidáme vejce, změklé máslo, cukr, mouku a prášek do pečiva. |
3 | Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta. |
4 | Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny mimo ovoce ušleháme v míse do hladkého těsta, pak teprve do něj ovoce vmícháme. Těsto dáme do pečicí nádoby, tu vložíme do přístroje. |
5 | Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. |
6 | Nejpozději 10 minut před koncem cyklu průběh pečení zkontrolujeme, poté už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá. |
7 | Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně. |
Poznámka
Ovocný chlebíček s velmi jednoduchou přípravou. Jemný, vláčný, s výraznou ovocnou chutí.