Recept

Sekaná z hovězího masa s žampiony

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 46620
Kategorie: Sekaná

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
100 g Cibule sterilovaná
600 g Hovězí maso mleté
40 g Kapary
70 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Omáčka sójová
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 800 kcal
Kilojoule 3 348kJ
8% Sacharidy 28 g
66% Tuky 50 g
45% Sodík 903 mg
106% Bílkoviny 60 g

Sekaná z hovězího masa s žampiony postup přípravy receptu:

1

Libové hovězí maso umeleme, cibuli a slaninu nakrájíme na jemno, česnek prolisujeme. Žampiony očistíme, rozpůlíme a pokrájíme na plátky, nakládané cibulky rozkrájíme na půlky.

2

V míse promícháme maso se solí, pepřem, rozšlehanými vejci, česnekem, slaninou, cibulí a strouhankou. Vymícháme kompaktní hmotu, utvoříme středně velké šišky, vložíme do pekáče. Šišky podlijeme vodou a v předehřáté troubě pomalu pečeme, až sekaná zezlátne. Během pečení sekanou přeléváme výpekem, je-li třeba, přilijeme horkou vodu.

3

Upečenou sekanou vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme máslo a na něm osmažíme žampiony. Na závěr vmícháme cibulky, kapary a sójovou omáčku. Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme přelitou šťávou s žampionovou směsí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept