Husa s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husa s jablky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46623 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cibule |
1000 g | Husa domácí |
3 ks | Jablka |
3 kávová lžička | Kmín celý |
2 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 133,3mg |
Draslík | 758,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Husa domácí, Jablka, Kmín celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husa s jablky postup přípravy receptu:
1 | Omytou, vykostěnou a očištěnou husu zbavíme krku i křídel. Zvenku i zevnitř osolíme, posypeme kmínem. |
2 | Oloupeme a nakrájíme jablka i cibule, smícháme, naplníme husu. |
3 | Vezmeme pekáč, na dno vložíme krk a křídla, na ně položíme husu prsy dolů, podlijeme vývarem, v předehřáté troubě pečeme. Když bude hřbet červený, obrátíme husu a dopečeme, aby byla kůrka pěkně křupavá. |
4 | Husu rozporucujeme a podáváme s cibulí a jablky. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Doporučujeme podávat s knedlíkem.
Moc dobré. Cibule a jablka dodají výbornou chuť, po upečení jsem oboje rozmačkala do výpeku.