Octová prsíčka kachní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Octová prsíčka kachní
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46624 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 ml | Balsamico ocet |
4 ks | Kachní prsa |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 145,5mg |
Draslík | 454,5mg |
Vláknina | 285,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Med včelí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Octová prsíčka kachní postup přípravy receptu:
1 | Nařežeme kůži na prsou, položíme je na pánev kůží dospod a pozvolna pečeme, aby se kůže vypekla do zlatova. Poté opečeme i z druhé strany a následně necháme zapéct v troubě. |
2 | Vypečený tuk z pánve slijeme a přilijeme balzámový ocet, zredukujme, přidáme vývar. Svaříme znovu s medem, nakonec vmícháme máslo. Osolíme, opepříme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.