Chlebíček se sušenými švestkami a datlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebíček se sušenými švestkami a datlemi
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 46625 |
Ingredience
100 g | Cukr třtinový |
100 g | Datle sušené |
2,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Švestky sušené |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 153,3mg |
Draslík | 267,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 147,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Kypřicí prášek do pečiva, Švestky sušené, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Datle sušené, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebíček se sušenými švestkami a datlemi postup přípravy receptu:
1 | Sušené datle a švestky vypeckujeme, pokrájíme na malé kousky. |
2 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do mléko, přidáme vejce, nakrájené švestky, datle, změklé máslo, cukr, mouku a prášek do pečiva. |
3 | Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta. |
4 | Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny mimo ovoce ušleháme ručně v míse, potom vmícháme nakrájené ovoce. Směs dáme do pečicí nádoby, tu vložíme zpět do přístroje. |
5 | Pekárnu nastavíme na 50 minutový program pečení. Průběh kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá. |
6 | Po upečení přístroj vypneme, v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně. |