Jednoduchý recept

Jemný chlebíček s čokoládovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46629

Ingredience

100 g Cukr moučkový
200 g Cukr třtinový
3 polévková lžíce Kakao - prášek
2,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
2 dl Mléko polotučné
225 g Mouka pšeničná hladká
150 g Máslo čerstvé
2 ks Vejce slepičí
150 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 682 kcal
Kilojoule 2 854kJ
26% Sacharidy 95 g
42% Tuky 31 g
2% Sodík 41 mg
17% Bílkoviny 9 g

Jemný chlebíček s čokoládovým krémem postup přípravy receptu:

1

V hrnci pomalu zahříváme 2 dl mléka se 100 g čokolády, až se čokoláda zcela rozpustí.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní mléko s čokoládou, přidáme 100 g změklého másla, cukr, vejce, mouku, 2 lžičky kakaového prášku a prášek do pečiva.

3

Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.

4

Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny ušleháme ručně v míse do hladkého těsta. Směs dáme do pečicí nádoby a vložíme do přístroje.

5

Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.

6

Pprůběh pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.

7

Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chlebíček v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme pomalu zcela vychladnout.

8

Než chlebíček vychladne, připravíme si v míse krém. Rozpustíme zbývajících 50 g čokolády. Lžičku kakaového prášku, 50 g másla a moučkový cukr ušleháme, potom přimícháme rozpuštěnou čokoládu.

9

Chlebíček rozkrojíme, část krému naneseme dovnitř, přikryjeme odkrojenou částí, zbývajícím krémem chlebíček potřeme a necháme v chladu ztuhnout.

Poznámka

Vynikající lahodný chlebíček s máslovou čokoládovou náplní. Můžeme podávat i přelitý teplým pudinkovým krémem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept