Jemný chlebíček s čokoládovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemný chlebíček s čokoládovým krémem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46629 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
150 g | Čokoláda na vaření |
100 g | Cukr moučkový |
200 g | Cukr třtinový |
3 polévková lžíce | Kakao - prášek |
2,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
225 g | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 115,1mg |
Draslík | 192,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 94,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Cukr třtinový, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemný chlebíček s čokoládovým krémem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci pomalu zahříváme 2 dl mléka se 100 g čokolády, až se čokoláda zcela rozpustí. |
2 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní mléko s čokoládou, přidáme 100 g změklého másla, cukr, vejce, mouku, 2 lžičky kakaového prášku a prášek do pečiva. |
3 | Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta. |
4 | Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny ušleháme ručně v míse do hladkého těsta. Směs dáme do pečicí nádoby a vložíme do přístroje. |
5 | Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. |
6 | Pprůběh pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá. |
7 | Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chlebíček v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme pomalu zcela vychladnout. |
8 | Než chlebíček vychladne, připravíme si v míse krém. Rozpustíme zbývajících 50 g čokolády. Lžičku kakaového prášku, 50 g másla a moučkový cukr ušleháme, potom přimícháme rozpuštěnou čokoládu. |
9 | Chlebíček rozkrojíme, část krému naneseme dovnitř, přikryjeme odkrojenou částí, zbývajícím krémem chlebíček potřeme a necháme v chladu ztuhnout. |
Poznámka
Vynikající lahodný chlebíček s máslovou čokoládovou náplní. Můžeme podávat i přelitý teplým pudinkovým krémem.