Jednoduchý recept

Meruňková omáčka k masu s portským vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 46630

Ingredience

0,5 ks Citrony
1 polévková lžíce Med včelí
100 g Meruňky sušené
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno portské
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 285 kcal
Kilojoule 1 194kJ
14% Sacharidy 49 g
6% Tuky 4 g
11% Sodík 214 mg
8% Bílkoviny 4 g

Meruňková omáčka k masu s portským vínem postup přípravy receptu:

1

Sušené meruňky nakrájíme na nudličky, zalijeme vínem a necháme změknout.

2

Mezitím oloupeme šalotku, nasekáme nadrobno, na rozpáleném másle podusíme. Přidáme meruňky i s vínem, dusíme dalších cca 10 minut. Poté vmícháme šťávu, vymačkanou z citronu, med, ochutíme solí a pepřem.

3

Omáčku podáváme teplou k pečenému masu.

Poznámka

Servírujeme teplé. V případě že je omáčka moc hustá, přidáme vodu nebo výpek z masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept