Jednoduchý recept

Ořechový chlebíček s brandy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 46633
Kategorie: Sladké chlebíčky

Ingredience

2 polévková lžíce Brandy
2 polévková lžíce Citronová šťáva
125 g Cukr třtinový
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
75 g Máslo čerstvé
75 g Mouka pšeničná hladká
250 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Skořice mletá
3 ks Vejce slepičí
75 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 234kJ
10% Sacharidy 36 g
54% Tuky 41 g
2% Sodík 48 mg
20% Bílkoviny 11 g

Ořechový chlebíček s brandy postup přípravy receptu:

1

Vlašské ořechy nasekáme pečlivě na jemno, ideálně v kuchyňském robotu.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, vložíme do ní nasekané ořechy, přidáme vejce, 75 g změklého másla, 75 g cukru, mouku, prášek do pečiva a skořici.

3

Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.

4

Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny ušleháme ručně v míse do hladkého těsta. Směs poté dáme do pečicí nádoby a vložíme do přístroje.

5

Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.

6

Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté ož jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.

7

Po upečení přístroj vypneme, v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chlebíček v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme pomalu zcela vychladnout.

8

Než chlebíček vychladne, připravíme v míse polevu. V hrnku zahříváme 50 g třtinového cukru s vodou, až se zcela rozpustí, potom vaříme 5 minut, aby získal konzistenci sirupu, do něj vmícháme brandy a citronovou šťávu.

9

Povrch chlebíčku propícháme špejlí, polijeme připravenou šťávou a necháme v chladu ztuhnout.

Poznámka

Můžeme podávat jako zákusek s čerstvým ovocem nebo politý zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept