Jednoduchý recept

Chlebíček s mrkvovou příchutí a sýrovou polevou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 46635

Ingredience

200 g Cukr moučkový
75 g Cukr třtinový
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mouka pšeničná hladká
225 g Mrkev kořen
150 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
100 g Sýr smetanový 65%
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 437kJ
20% Sacharidy 74 g
153% Tuky 115 g
2% Sodík 45 mg
17% Bílkoviny 10 g

Chlebíček s mrkvovou příchutí a sýrovou polevou postup přípravy receptu:

1

Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme najemno.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, vložíme do ní vejce, nalijeme 2 lžíce pomerančové šťávy, přidáme nastrouhanou mrkev, cukr, změklé máslo, mouku a prášek do pečiva.

3

Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, zda se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.

4

Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme ručně v míse. Těsto dáme do pečicí nádoby a vložíme do přístroje, pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.

5

Pprůběh kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté již jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.

6

Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a ponecháme pomalu zcela vychladnout.

7

V době, kdy chlebíček chladne, si připravíme polevu. V míse ušleháme smetanový sýr s 1 lžící pomerančové šťávy a moučkovým cukrem, polevu pak na chlebíček namažeme.

Poznámka

Tento velmi vláčný chlebíček je možné podávat jak samotný, tak s chutnou sýrovou polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept