Chlebíček s mrkvovou příchutí a sýrovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebíček s mrkvovou příchutí a sýrovou polevou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 46635 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Cukr moučkový |
75 g | Cukr třtinový |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká |
225 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
100 g | Sýr smetanový 65% |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 169,3mg |
Draslík | 130,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Cukr třtinový, Kypřicí prášek do pečiva, Pomerančová šťáva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Sýr smetanový 65% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebíček s mrkvovou příchutí a sýrovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme najemno. |
2 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, vložíme do ní vejce, nalijeme 2 lžíce pomerančové šťávy, přidáme nastrouhanou mrkev, cukr, změklé máslo, mouku a prášek do pečiva. |
3 | Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, zda se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta. |
4 | Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme ručně v míse. Těsto dáme do pečicí nádoby a vložíme do přístroje, pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. |
5 | Pprůběh kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté již jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá. |
6 | Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a ponecháme pomalu zcela vychladnout. |
7 | V době, kdy chlebíček chladne, si připravíme polevu. V míse ušleháme smetanový sýr s 1 lžící pomerančové šťávy a moučkovým cukrem, polevu pak na chlebíček namažeme. |
Poznámka
Tento velmi vláčný chlebíček je možné podávat jak samotný, tak s chutnou sýrovou polevou.