Olivové vafle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olivové vafle
Olivové vafle
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 46638 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Balsamico ocet |
20 g | Droždí |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 dl | Mléko kefírové |
400 g | Mouka pohanková |
1 dl | Olej slunečnicový |
200 g | Olivy černé |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 101,8mg |
Draslík | 133,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 7,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Droždí, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko kefírové, Mouka pohanková, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olivové vafle postup přípravy receptu:
1 | Mouku prosejeme do misky, přidáme rozdrobené droždí, sůl, vše promícháme. Dále přidáme celé vejce, roztopené máslo, mléko a suroviny šleháme tak dlouho, aby vznikla hladká hmota, do které přimícháme na malé kousky nakrájené vypeckované olivy, vařečkou zamícháme a těsto odložíme na 10 minut odpočinout. |
2 | Vaflovou formu přiměřeně potřeme olejem, rozehřejeme, nalijeme dostatečné množství těsta a opékáme na křupavou vafli. V pečení pokračujeme do vypotřebování těsta, vafle udržujeme do dalšího použití teplé. |
3 | Teplé vafle podle porcí rozdělíme na talíře, polijeme přiměřeně balsamikovým octem a ihned podáváme. |
Poznámka
Olivové vafle podáváme jako teplý předkrm.