Slovinský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slovinský salát
Slovinský salát
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 46639 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Brambory |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
100 g | Fazole |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
30 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 127,8mg |
Draslík | 363,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Hořčice, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slovinský salát postup přípravy receptu:
1 | Zvlášť uvaříme předem namočené fazole, oloupané brambory a očištěný celer. Uvařené brambory a celer nakrájíme na kostky. |
2 | Smícháním octa, šálku vody, cukru, soli a pepře připravíme marinádu. Přidáme do ní hořčici a na kostičky nakrájenou, rozškvařenou slaninu. Dobře rozšleháme. |
3 | Marinádou přelijeme směs fazolí, brambor a celeru. Salát necháme chvíli proležet v chladu. |
4 | Před podáváním vmícháme do salátu omytý, na proužky nakrájený hlávkový salát a oloupanou, nasekanou cibuli. Obložíme polovinami natvrdo uvařených vajec. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme natvrdo.