Španělská papriková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělská papriková omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 46642 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
100 ml | Olej olivový |
4 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 142,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Španělská papriková omáčka postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené papriky krátce opečeme nasucho na teflonové pánvi po všech stranách. Oloupeme je a zbavíme semínek. |
2 | Paprikovou dužinu v misce jemně rozetřeme lžící. Přidáme česnek utřený se solí a za stálého míchání přidáváme po kapkách olej. |
3 | Omáčku podáváme studenou k různě upravenému masu. |