Jednoduchý recept

Jahodový džem, připravený v domácí pekárně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46644

Ingredience

3 polévková lžíce Citronová šťáva
350 g Cukr želírovací
600 g Jahody zahradní
10 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 204 kcal
Kilojoule 855kJ
13% Sacharidy 48 g
2% Tuky 1 g
0% Sodík 1 mg
1% Bílkoviny 1 g

Jahodový džem, připravený v domácí pekárně postup přípravy receptu:

1

Jahody dobře omyjeme, nakrájíme a necháme okapat.

2

Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní jahody, želírovací cukr, máslo a přilijeme citronovou šťávu. Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili vystříknutým horkým džemem.

3

Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, dáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.

4

Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".

5

Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.

Poznámka

Jahody pro přípravu džemu můžeme použít jak čerstvé, tak mražené. Nikdy se nesnažte vyrábět džemy v domácí pekárně, která pro jejich přípravu nemá speciální program.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept