Švestkový džem připravený v domácí pekárně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkový džem připravený v domácí pekárně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46646 |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
350 g | Cukr želírovací |
10 g | Máslo čerstvé |
700 g | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 1,5mg |
Draslík | 140,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkový džem připravený v domácí pekárně postup přípravy receptu:
1 | Švestky omyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na malé kousky. |
2 | Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní pokrájené švestky, želírovací cukr, přidáme máslo a přilijeme citronovou šťávu. Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili vystříknutým horkým džemem. |
3 | Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, vyrovnáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut. |
4 | Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení". |
5 | Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme. |
Poznámka
Nikdy se nesnažte vyrábět džemy v domácí pekárně, která pro jejich přípravu nemá speciální program.