Jednoduchý recept

Pomerančová marmeláda se zázvorem z domácí pekárny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46651

Ingredience

350 g Cukr želírovací
2,5 dl Pomerančová šťáva
3 polévková lžíce Sirup zázvorový
1 polévková lžíce Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 200 kcal
Kilojoule 837kJ
14% Sacharidy 49 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
1% Bílkoviny 0 g

Pomerančová marmeláda se zázvorem z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, nalijeme do ní pomerančovou šťávu, zázvorový sirup, přidáme želírovací cukr a zázvor. Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili vystříknutým horkým džemem.

2

Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, dáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.

3

Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".

4

Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.

Poznámka

Pro lepší chuť je vhodné použít čerstvou šťávu, vymačkanou ze tří pomerančů. Nikdy se nesnažte vyrábět džemy v domácí pekárně, která pro jejich přípravu nemá speciální program.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept