Jednoduchý recept

Vafle s rajčaty

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 46652
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

30 g Droždí
4 dl Jogurt bílý
100 g Mouka pšeničná celozrnná
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 dl Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Salat
1 špetka Chilli koření mleté
2 ks Cibule červená
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
200 g Rajčata
300 g Řecký jogurt
200 g Ředkvička
0,5 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 729 kcal
Kilojoule 3 052kJ
25% Sacharidy 90 g
45% Tuky 34 g
19% Sodík 377 mg
35% Bílkoviny 20 g

Vafle s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Těsto: hrubou a hladkou mouku prosejeme do vhodné misky, přidáme rozdrobené droždí, promícháme, rozklepneme vejce, přilijeme olivový olej, vlijeme rozkvedlaný jogurt a všechny suroviny vyšleháme do hladké hmoty, kterou podle chuti osolíme, zamícháme a necháme 15 minut odpočívat.

2

Salsa: ředkvičky spolu s rajčaty umyjeme, nakrájíme na úhledné salátové kousky, vložíme do misky, přidáme oloupanou a na tenké plátky pokrájenou cibuli, vše zamícháme, přilijeme vymačkanou citrónovou a pomerančovou šťávu, podle vlastní chuti osolíme, opepříme, přimícháme cukr, chilli koření, ještě jednou promícháme a necháme zatím stranou. Jogurt osolíme, promícháme a odložíme do ledničky.

3

Vaflovou formu vymažeme trochou oleje, rozpálíme, nalijeme dostačující množství těsta a vafli opékáme do zlatova. Pokračujeme v pečení do skončení všeho těsta. Vafle udržujeme teplé k dalšímu použití.

4

Teplé vafle rozdělíme na talíře, každou potřeme jogurtem. Na jogurt položíme připravený salát, přiklopíme další vafli a jídlo podáváme.

Poznámka

Takto připravené vafle podáváme jako předkrm jsou však vhodné také jako snídaně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept