Recept

Fusilli zapečené s masovými knedlíčky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46657

Ingredience

1 ks Cibule
3 ks Cuketa
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
300 g Směs klobásová
50 g Sýr Ementál (Primátor)
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tvaroh měkký - nízkotučný
200 g Těstoviny Fusilli
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 502 kcal
Kilojoule 2 101kJ
13% Sacharidy 47 g
38% Tuky 29 g
20% Sodík 398 mg
25% Bílkoviny 14 g

Fusilli zapečené s masovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Fusilli uvaříme al dente v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a promícháme s 1 lžící oleje.

2

Prohněteme mleté maso spolu s vejcem a tvarohem, opepříme a tvarujeme knedlíčky, zhruba 15 ks. Omyjeme a očistíme cukety a nakrájíme je na podélné plátky o tloušťce asi 1/2 cm. Několik plátků odložíme stranou, ostatní nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a česnek a obojí nadrobno nakrájíme.

3

Ve větší pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, vložíme masové knedlíčky a na silném ohni je asi 4 minuty ze všech stran dozlatova osmažíme. Poté je vyjmeme a na pánev přidáme další 2 lžíce oleje. Na rozpáleném oleji osmahneme kostičky cukety, cibuli a česnek. Poté přidáme rajčata a smetanu. Vše dochutíme solí, pepřem a nasekanými jehličkami rozmarýnu. Povaříme 3 minuty bez pokličky, aby se nám tekutina trochu zredukovala.

4

Připravíme si zapékací mísu, do které dáme polovinu omáčky. Na omáčku poklademe těstoviny a knedlíčky, přelijeme zbytkem omáčky. Navrch rozložíme plátky cukety a pomocí mašlovačky potřebe zbytkem oleje. Nakonec posypeme strouhaným ementálem.

5

Předehřejeme troubu na 225ºC (horkovzdušnou troubu na 200ºC) a vložíme do ni připravený nákyp. Pečeme asi 15 minut ve střední části. Hotové těstoviny vyjmeme, upravíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept