Fusilli zapečené s masovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli zapečené s masovými knedlíčky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 46657 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 ks | Cuketa |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
300 g | Směs klobásová |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
200 g | Těstoviny Fusilli |
2 polévková lžíce | Tvaroh měkký - nízkotučný |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 114,4mg |
Draslík | 312,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 71,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Ementál (Primátor), Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Směs klobásová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli zapečené s masovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Fusilli uvaříme al dente v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a promícháme s 1 lžící oleje. |
2 | Prohněteme mleté maso spolu s vejcem a tvarohem, opepříme a tvarujeme knedlíčky, zhruba 15 ks. Omyjeme a očistíme cukety a nakrájíme je na podélné plátky o tloušťce asi 1/2 cm. Několik plátků odložíme stranou, ostatní nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a česnek a obojí nadrobno nakrájíme. |
3 | Ve větší pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, vložíme masové knedlíčky a na silném ohni je asi 4 minuty ze všech stran dozlatova osmažíme. Poté je vyjmeme a na pánev přidáme další 2 lžíce oleje. Na rozpáleném oleji osmahneme kostičky cukety, cibuli a česnek. Poté přidáme rajčata a smetanu. Vše dochutíme solí, pepřem a nasekanými jehličkami rozmarýnu. Povaříme 3 minuty bez pokličky, aby se nám tekutina trochu zredukovala. |
4 | Připravíme si zapékací mísu, do které dáme polovinu omáčky. Na omáčku poklademe těstoviny a knedlíčky, přelijeme zbytkem omáčky. Navrch rozložíme plátky cukety a pomocí mašlovačky potřebe zbytkem oleje. Nakonec posypeme strouhaným ementálem. |
5 | Předehřejeme troubu na 225ºC (horkovzdušnou troubu na 200ºC) a vložíme do ni připravený nákyp. Pečeme asi 15 minut ve střední části. Hotové těstoviny vyjmeme, upravíme na talíře a podáváme. |