Recept

Zapečené makarony s boloňskou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46658
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
350 g Hovězí maso mleté
2 polévková lžíce Olej stolní
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
2 hrst Rozmarýn čerstvý
200 g Špagety, Makarony
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Ementál (Primátor)
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 431 kcal
Kilojoule 1 803kJ
13% Sacharidy 48 g
17% Tuky 13 g
21% Sodík 416 mg
54% Bílkoviny 31 g

Zapečené makarony s boloňskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat.

2

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na jemno. Česnek oloupeme, pomocí lisu stroužky prolisujeme. Rozmarýn opláchneme, necháme okapat a jehličky otrháme a na jemno nasekáme.

3

V pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli, česnek mleté hovězí maso na biftek a rozmarýn. Vše promícháme, zhruba 3 minuty smažíme. Vařečkou maso trochu rozdrolíme. Poté přidáme na pánev rajčata, dochutíme solí a pepřem. Vše vaříme bez pokličky přibližně 10 minut. Předehřejeme troubu na 200ºC (horkovzdušnou troubu na 180ºC). Uvařené těstoviny vložíme do omáčky a ohřejeme je. Zapékací mísu naplníme makarony s omáčkou, navrch posypeme nahrubo nastrouhaným ementálem. Vše vložíme do trouby a zapékáme přibližně 20 - 25 minut na druhé spodní liště trouby. Omyjeme a posekáme pažitku. Zapečené těstoviny vyjmeme z trouby, naporcujeme na talíře a podáváme posypané pažitkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept