Jednoduchý recept

Chléb z domácí pekárny - jednoduchý recept pro všechny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46661

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
5 g Droždí sušené
1 kávová lžička Kmín drcený
500 g Mouka pšeničná hladká
2 kávová lžička Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 270kJ
18% Sacharidy 64 g
2% Tuky 1 g
13% Sodík 263 mg
17% Bílkoviny 9 g

Chléb z domácí pekárny - jednoduchý recept pro všechny postup přípravy receptu:

1

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, do ní přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého cukr.

2

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.

3

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho vychladnout.

Poznámka

Místo sušeného droždí můžeme použít 20g droždí čerstvého. V průběhu cyklu míchání je do těsta možné přidat např. slunečnicová, dýňová nebo sezamová semínka. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept