Chléb z domácí pekárny - jednoduchý recept pro všechny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb z domácí pekárny - jednoduchý recept pro všechny
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46661 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
5 g | Droždí sušené |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 28,9mg |
Vláknina | 693,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Kmín drcený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb z domácí pekárny - jednoduchý recept pro všechny postup přípravy receptu:
1 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, do ní přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého cukr. |
2 | Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku. |
3 | Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho vychladnout. |
Poznámka
Místo sušeného droždí můžeme použít 20g droždí čerstvého. V průběhu cyklu míchání je do těsta možné přidat např. slunečnicová, dýňová nebo sezamová semínka. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.