Tradiční bílý chléb z domácí pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tradiční bílý chléb z domácí pekárny
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46662 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
600 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
5 g | Sezam - semena |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
3,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 40,9mg |
Draslík | 124,5mg |
Vláknina | 641,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Kmín drcený, Sezam - semena, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tradiční bílý chléb z domácí pekárny postup přípravy receptu:
1 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a ocet, přisypeme mouku smíchanou s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr. |
2 | Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku. |
3 | Po ukončení cyklu kynutí můžeme chléb potřít bílkem a posypat sezamovými semínky. |
4 | Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho vychladnout. |
Poznámka
Místo čerstvého droždí můžeme použít 3,5g droždí sušeného. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.