Recept

Tousty se studeným rostbífem a bylinkovým máslem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 81 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 51 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 46664
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

3 ks Bageta
120 g Česnekové máslo
Bylinková směs
1 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Pažitka
3 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
3 špetka Sůl
100 g Sýr Lučina - termizovaný
Rostbíf z vysokého roštěnce
0,8 polévková lžíce Bazalka
0,8 stroužek Česnek
0,8 polévková lžíce Hořčice kremžská
800 g Hovězí roštěnka vys. peč.
0,5 polévková lžíce Olej olivový
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,3 polévková lžíce Sherry brandy
0,4 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,368 kcal
Kilojoule 5 723kJ
32% Sacharidy 114 g
86% Tuky 64 g
83% Sodík 2 g
148% Bílkoviny 83 g

Tousty se studeným rostbífem a bylinkovým máslem postup přípravy receptu:

1

Bagety nakrájíme zešikma na plátky silné 1-1,5 cm. Potřeme je česnekovým máslem.

2

Čerstvou bazalku s petrželkou a pažitkou omyjeme a drobně pokrájíme. Bylinky dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, citrónovou šťávu a sýr Lučinu. Směs dobře promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.

3

Plátky baget dáme na plech a rozpečeme je v předehřáté troubě na 200°C - 220°C. Pečeme je přibližně 6 minut.

4

Teplé plátky bagety potřeme bylinkovou směsí, obložíme nakrájenými tenkými plátky rostbífu (320 g) a servírujeme.

5

Rostbíf z vysokého roštěnce [#46663]:

6

Hovězí vysoký roštěnec zbavíme tuku, blan a šlach. Špalíček masa převážeme kuchyňským provázkem (přibližně 3 x delším, než je délka hovězího špalíčku). Provázek obtočíme na jednom konci a zavážeme. Zbylý provázek 2 x podvlékneme a vytvoříme větší smyčku, stočíme ji a navlékneme na maso. Takto postupně ovážeme celý špalíček masa roštěnce.

7

Připravíme si marinádu: Čerstvý tymián s bazalkou omyjeme a drobně pokrájíme. Dáme je do misky, přidáme hořčici, rozetřený česnek, Sherry Brandy, olej, čerstvě pomletý pepř a sůl. Marinádu důkladně promícháme. Maso na plytkém talíři potřeme vzniklou hustou kašičkou a necháme ho marinovat minimálně 2 hodiny (ideální je nechat maso marinovat přes noc). Maso 2-3 x za dobu marinování otočíme.

8

V pánvi si rozpálíme 1-2 lžíce oleje a maso zprudka restujeme z každé strany přibližně po 2-3 minutách dozlatova.

9

Hovězí rostbíf dáme v zapékací míse do předem vyhřáté trouby na 190°C péct. Pečeme 35-45 minut (podle síly špalíčku masa). Po upečení maso uvnitř by mělo být krvavé až růžové. Pokud by se maso peklo déle, bylo by úplně propečené. Dáváme si pozor na čas!

10

Upečený rostbíf vyjmeme z trouby, provázek odstraníme. Teplé maso nakrájíme na silnější plátky až po 15 minutách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept