Sýrové toasty s bešamelem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové toasty s bešamelem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 46666 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
12 krajíc | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 522,1mg |
---|---|
Cholesterol | 326,1mg |
Draslík | 80,7mg |
Vláknina | 723,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 75,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40%, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové toasty s bešamelem postup přípravy receptu:
1 | Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou a chvíli povaříme do zhoustnutí. Bešamel osolíme a okořeníme mletou paprikou. |
2 | Přidáme rozšlehaná vejce, rajčatový protlak a nastrouhaný sýr. |
3 | Plátky veky nasucho opečeme a potřeme připravenou směsí. Urovnáme je na plech a ve středně vyhřáté troubě krátce zapečeme. |
4 | Toasty podáváme teplé. |