Jednoduchý recept

Kachní stehna v sádle

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46668

Ingredience

4 ks Kachní stehna
600 ml Kachní sádlo
1 kávová lžička Pepř bílý
3 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
50 g Sůl mořská
400 ml Vývar drůbeží
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

96% Kalorie 1,890 kcal
Kilojoule 7 908kJ
1% Sacharidy 4 g
233% Tuky 175 g
272% Sodík 5 g
98% Bílkoviny 55 g

Kachní stehna v sádle postup přípravy receptu:

1

Do mořské soli, rozdrceného česneku a nasekaného tymiánu naložíme opepřená kachní stehna. Necháme v lednici odležet nejlépe jeden den.

2

Omyjeme stehna, osušíme a dáme je do pekáče. Zalijeme je rozpuštěným sádlem a přikryté v troubě konfitujeme při 130 stupních 120 minut. Maso musí být měkké, že kosti půjdou lehce oddělit. Stehna necháme vychladnout a vyjmeme ze sádla.

3

Slijeme sádlo a tekutinu, která se drží v pekáči, použijeme na přípravu kachní šťávy. Tekutinu vaříme a mícháme. Vyvaříme ji dotmava, zastříkneme vývarem, odvaříme a nakonec přidáme zbytek vývaru, osolíme, opepříme a přes cedník přecedíme.

4

Před podáváním opečeme kůži na stehnech pod rozpáleným grilem.

5

Ihned podáváme.

Poznámka

Doporučujeme podávat s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept