Kachní stehna v sádle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní stehna v sádle
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46668 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
600 ml | Kachní sádlo |
4 ks | Kachní stehna |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
3 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
50 g | Sůl mořská |
400 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 378,0mg |
Draslík | 51,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kachní sádlo, Pepř bílý, Rozmarýn čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní stehna, Sůl mořská, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní stehna v sádle postup přípravy receptu:
1 | Do mořské soli, rozdrceného česneku a nasekaného tymiánu naložíme opepřená kachní stehna. Necháme v lednici odležet nejlépe jeden den. |
2 | Omyjeme stehna, osušíme a dáme je do pekáče. Zalijeme je rozpuštěným sádlem a přikryté v troubě konfitujeme při 130 stupních 120 minut. Maso musí být měkké, že kosti půjdou lehce oddělit. Stehna necháme vychladnout a vyjmeme ze sádla. |
3 | Slijeme sádlo a tekutinu, která se drží v pekáči, použijeme na přípravu kachní šťávy. Tekutinu vaříme a mícháme. Vyvaříme ji dotmava, zastříkneme vývarem, odvaříme a nakonec přidáme zbytek vývaru, osolíme, opepříme a přes cedník přecedíme. |
4 | Před podáváním opečeme kůži na stehnech pod rozpáleným grilem. |
5 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.