Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 99 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 64 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 46669
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
1 ks Jablka
1,5 polévková lžíce Křen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Sýr Almette
1 ks Veka
Rostbíf z vysokého roštěnce
3 polévková lžíce Bazalka
3 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Hořčice kremžská
0 g Hovězí roštěnka vys. peč.
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 polévková lžíce Sherry brandy
1,5 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 952 kcal
Kilojoule 3 985kJ
12% Sacharidy 45 g
75% Tuky 56 g
20% Sodík 409 mg
116% Bílkoviny 65 g

Rostbíf s křenem postup přípravy receptu:

1

Veku nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Potřeme je máslem, dáme na plech a v předem vyhřáté troubě je opečeme. Pečeme při 200°C 5-6 minut.

2

Jarní cibulku omyjeme a zešikma nakrájíme ne tenká kolečka. Křen oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Omyjeme sladkokyselé jablko, oloupeme a též jemně nastrouháme. Do mísy dáme sýr smetanový sýr Almette, 1-1,5 lžíci křenu, 0,5-1 lžíci nastrouhaného jablka a směs promícháme. Studený rostbíf nakrájíme na tenké plátky (300 g). Plátky veky potřeme křenovou pomazánkou, obložíme je plátky rostbífu, ozdobíme pokrájenou cibulkou a servírujeme.

3

Rostbíf z vysokého roštěnce [46663]:

4

Hovězí vysoký roštěnec zbavíme tuku, blan a šlach. Špalíček masa převážeme kuchyňským provázkem (přibližně 3 x delším, než je délka hovězího špalíčku). Provázek obtočíme na jednom konci a zavážeme. Zbylý provázek 2 x podvlékneme a vytvoříme větší smyčku, stočíme ji a navlékneme na maso. Takto postupně ovážeme celý špalíček masa roštěnce.

5

Připravíme si marinádu: Čerstvý tymián s bazalkou omyjeme a drobně pokrájíme. Dáme je do misky, přidáme hořčici, rozetřený česnek, Sherry Brandy, olej, čerstvě pomletý pepř a sůl. Marinádu důkladně promícháme. Maso na plytkém talíři potřeme vzniklou hustou kašičkou a necháme ho marinovat minimálně 2 hodiny (ideální je nechat maso marinovat přes noc). Maso 2-3 x za dobu marinování otočíme.

6

V pánvi si rozpálíme 1-2 lžíce oleje a maso zprudka restujeme z každé strany přibližně po 2-3 minutách dozlatova.

7

Hovězí rostbíf dáme v zapékací míse do předem vyhřáté trouby na 190°C péct. Pečeme 35-45 minut (podle síly špalíčku masa). Po upečení maso uvnitř by mělo být krvavé až růžové. Pokud by se peklo déle, bylo by úplně propečené. Dáváme si pozor na čas!

8

Upečený rostbíf vyjmeme z trouby, provázek odstraníme. Teplé maso nakrájíme na silnější plátky až po 15 minutách.

9

Studený rostbíf servírujeme tak, že ho nakrájíme na velmi tenké plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept