Rostbífový předkrm s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 88 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rostbífový předkrm s chřestem
Rostbífový předkrm s chřestem
Celkový čas: | 88 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 53 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 46673 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 ks | Bageta |
150 g | Chřest sterilovaný |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
1,5 dl | Salátový dressing-jogurtový |
70 g | Sýr Parmezán |
Rostbíf z vysokého roštěnce | |
---|---|
3 polévková lžíce | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
0 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
1,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 129g |
---|---|
Cholesterol | 231,9mg |
Draslík | 411,4mg |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 946,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Chřest sterilovaný, Kopr čerstvý, Sýr Parmezán, Bazalka, Česnek, Olej slunečnicový, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Salátový dressing-jogurtový, Hořčice kremžská, Hovězí roštěnka vys. peč., Olej olivový, Pepř 4 barev, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rostbífový předkrm s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Studený rostbíf nakrájíme na tenké plátky (320 g). Konzervovaný chřest scedíme a pak ho nakrájíme na kousky velikosti plátků bagety. Kopr omyjeme, lístky otrháme a odložíme na ozdobu. |
2 | Bagety nakrájíme zešikma na plátky silné 1 cm. Potřeme je bylinkovým máslem, dáme na plech a zapečeme je v předem vyhřáté troubě na 200°C. Zapékáme je asi 5 minut. Horké bagety obložíme plátky rostbífu, ozdobíme kousky chřestu, které polijeme salátovým dresingem (po 1 lžičce), posypeme nastrouhaným parmazánem a dozdobíme lístky kopru a servírujeme. |
3 | Rostbíf z vysokého roštěnce: |
4 | Hovězí vysoký roštěnec zbavíme tuku, blan a šlach. Špalíček masa převážeme kuchyňským provázkem (přibližně 3 x delším, než je délka hovězího špalíčku). Provázek obtočíme na jednom konci a zavážeme. Zbylý provázek 2 x podvlékneme a vytvoříme větší smyčku, stočíme ji a navlékneme na maso. Takto postupně ovážeme celý špalíček masa roštěnce. |
5 | Připravíme si marinádu: Čerstvý tymián s bazalkou omyjeme a drobně pokrájíme. Dáme je do misky, přidáme hořčici, rozetřený česnek, Sherry Brandy, olej, čerstvě pomletý pepř a sůl. Marinádu důkladně promícháme. Maso na plytkém talíři potřeme vzniklou hustou kašičkou a necháme ho marinovat minimálně 2 hodiny (ideální je nechat maso marinovat přes noc). Maso 2-3 x za dobu marinování otočíme. |
6 | V pánvi si rozpálíme 1-2 lžíce oleje a maso zprudka restujeme z každé strany přibližně po 2-3 minutách dozlatova. |
7 | Hovězí rostbíf dáme v zapékací míse do předem vyhřáté trouby na 190°C péct. Pečeme 35-45 minut (podle síly špalíčku masa). Po upečení maso uvnitř by mělo být krvavé až růžové. Pokud by se peklo déle, bylo by úplně propečené. Dáváme si pozor na čas! |
8 | Upečený rostbíf vyjmeme z trouby, provázek odstraníme. Teplé maso nakrájíme na silnější plátky až po 15 minutách. |
9 | Studený rostbíf servírujeme tak, že ho nakrájíme na velmi tenké plátky. |