Jednoduchý recept

Trvanlivý chléb z pšeničného těsta s bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46676
Kategorie: Přílohy

Ingredience

150 g Brambory
1 kávová lžička Cukr třtinový
30 g Droždí
0,5 kávová lžička Fenykl obecný
1 kávová lžička Kmín drcený
400 g Mouka pšeničná hladká
1,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 099kJ
15% Sacharidy 54 g
2% Tuky 1 g
19% Sodík 389 mg
17% Bílkoviny 9 g

Trvanlivý chléb z pšeničného těsta s bramborami postup přípravy receptu:

1

Brambory dobře omyjeme a uvaříme v dostatečném množství vody. Uvařené oloupeme a prolisujeme, případně nastrouháme najemno.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme 2,5 dl vody, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, kmín a fenykl, do protilehlého rohu třtinový cukr.

3

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku, stiskneme tlačítko Start.

4

Při zvukovém signálu pekárny pro přidání přísad do formy vložíme prolisované brambory.

5

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.

Poznámka

Chléb krájíme až po úplném vychladnutí. Kdybychom ho krájeli teplý, byla by střídka mazlavá. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept