Trvanlivý chléb z pšeničného těsta s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trvanlivý chléb z pšeničného těsta s bramborami
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46676 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
150 g | Brambory |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
30 g | Droždí |
0,5 kávová lžička | Fenykl obecný |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
400 g | Mouka pšeničná hladká |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 265,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr třtinový, Droždí, Fenykl obecný, Kmín drcený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trvanlivý chléb z pšeničného těsta s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Brambory dobře omyjeme a uvaříme v dostatečném množství vody. Uvařené oloupeme a prolisujeme, případně nastrouháme najemno. |
2 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme 2,5 dl vody, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, kmín a fenykl, do protilehlého rohu třtinový cukr. |
3 | Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku, stiskneme tlačítko Start. |
4 | Při zvukovém signálu pekárny pro přidání přísad do formy vložíme prolisované brambory. |
5 | Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout. |
Poznámka
Chléb krájíme až po úplném vychladnutí. Kdybychom ho krájeli teplý, byla by střídka mazlavá. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.