Jednoduchý recept

Štěrbákovo- sýrové topinky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 46677

Ingredience

4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
2 polévková lžíce Med včelí
125 ml Mléko plnotučné
40 g Máslo čerstvé
175 g Sýr Niva (Rokfór)
2 g Sůl mořská
3 g Tymián čerstvý
4 ks Štěrbák zahradní

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 511 kcal
Kilojoule 2 140kJ
15% Sacharidy 53 g
16% Tuky 12 g
55% Sodík 1 g
44% Bílkoviny 24 g

Štěrbákovo- sýrové topinky postup přípravy receptu:

1

V pánvi na másle orestujeme 4 omyté, podélně na pruhy nakrájené štěrbáky. Po 3 minutách je polijeme medem, mlékem, posypeme čerstvým tymiánem, fleur de sel (nebo hrubou mořskou solí), ztlumíme oheň a dusíme doměkka 30 minut.

2

Během dušení připravíme topinky - krajíce chleba nasucho opečeme. Topinky potřeme změklým plísňovým sýrem.

3

Štěrbák servírujeme teplý s připravenými topinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept