Štěrbákovo- sýrové topinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štěrbákovo- sýrové topinky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 46677 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 krajíc | Chléb celozrnný pšeničný |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
125 ml | Mléko plnotučné |
4 ks | Štěrbák zahradní |
2 g | Sůl mořská |
175 g | Sýr Niva (Rokfór) |
3 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 47,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 371,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,8mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 210,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Med včelí, Sýr Niva (Rokfór), Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Štěrbák zahradní, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štěrbákovo- sýrové topinky postup přípravy receptu:
1 | V pánvi na másle orestujeme 4 omyté, podélně na pruhy nakrájené štěrbáky. Po 3 minutách je polijeme medem, mlékem, posypeme čerstvým tymiánem, fleur de sel (nebo hrubou mořskou solí), ztlumíme oheň a dusíme doměkka 30 minut. |
2 | Během dušení připravíme topinky - krajíce chleba nasucho opečeme. Topinky potřeme změklým plísňovým sýrem. |
3 | Štěrbák servírujeme teplý s připravenými topinkami. |