Cibulovo - jablkové pyré se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulovo - jablkové pyré se slaninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 46678 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
60 g | Anglická slanina |
450 g | Cibule |
3 ks | Jablka |
20 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
2 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 16,2mg |
Draslík | 362,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Jablka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulovo - jablkové pyré se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve osmažíme dozlatova na kostičky nakrájenou slaninu na pánvi a necháme jí odkapat od tuku. |
2 | V prázdné pánvi na másle smažíme oloupané, na dílky nakrájené cibule asi 10 minut, pozor na připálení. K tomu přidáme oloupaná, odjádřená, na dílky nakrájená jablka, slaninu, špetku pepře a sůl. Ještě asi 10 minut podusíme ve šťávě puštěné z cibulí a jablek. Stále mícháme a občas podlijeme vodou, aby se směs nechytila ke dnu. |
3 | Servírujeme horké. |