Jednoduchý recept

Chléb domácí z žitné mouky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 46679

Ingredience

0,5 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí sušené
1 polévková lžíce Kmín drcený
375 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Mouka žitná
0,5 polévková lžíce Ocet vinný
2 kávová lžička Sůl
280 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 546kJ
21% Sacharidy 75 g
3% Tuky 3 g
16% Sodík 318 mg
23% Bílkoviny 13 g

Chléb domácí z žitné mouky postup přípravy receptu:

1

Do domácího robotu vložíme oba druhy mouky, vlažnou vodu, ocet, sůl, cukr, kmín, droždí a necháme vypracovat hladké těsto.

2

Po skončení hnětení těsto vyklopíme na desku, kterou jsme předem poprášili moukou. Prohněteme a vytvarujeme bochník, který necháme hodinu kynout.

3

Poté jej přeneseme na plech a pečeme v troubě na 200 stupňů 40 minut.

4

Upečený chléb potřeme vodou a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept