Jednoduchý recept

Trvanlivý chléb z kvasu s bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46683

Ingredience

100 g Chlebový kvásek
1 kávová lžička Cukr třtinový
5 g Droždí
1 kávová lžička Kmín drcený
400 g Mouka pšeničná hladká
1,5 kávová lžička Sůl
1,3 l Voda pitná
500 g Brambory

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 205kJ
17% Sacharidy 60 g
2% Tuky 1 g
12% Sodík 243 mg
17% Bílkoviny 10 g

Trvanlivý chléb z kvasu s bramborami postup přípravy receptu:

1

Brambory dobře omyjeme a uvaříme v dostatečném množství vody. Uvařené oloupeme a prolisujeme, případně nastrouháme najemno.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme 2,5 dl vody, 100 g žitného kvasu, přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu třtinový cukr.

3

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku, stiskneme tlačítko Start.

4

Při zvukovém signálu pekárny pro přidání přísad do formy vložíme prolisované brambory.

5

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme utěrkou a necháme ho vychladnout.

Poznámka

Chutný klasický chléb, který se nedrobí a vydrží uskladněný v chladnu dlouho čerstvý. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept