Trvanlivý chléb z kvasu s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trvanlivý chléb z kvasu s bramborami
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46683 |
Ingredience
100 g | Chlebový kvásek |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
5 g | Droždí |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
400 g | Mouka pšeničná hladká |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1,3 l | Voda pitná |
500 g | Brambory |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 388,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 14,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Droždí, Kmín drcený, Sůl, Voda pitná, Brambory mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chlebový kvásek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Trvanlivý chléb z kvasu s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Brambory dobře omyjeme a uvaříme v dostatečném množství vody. Uvařené oloupeme a prolisujeme, případně nastrouháme najemno. |
2 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme 2,5 dl vody, 100 g žitného kvasu, přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu třtinový cukr. |
3 | Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku, stiskneme tlačítko Start. |
4 | Při zvukovém signálu pekárny pro přidání přísad do formy vložíme prolisované brambory. |
5 | Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme utěrkou a necháme ho vychladnout. |
Poznámka
Chutný klasický chléb, který se nedrobí a vydrží uskladněný v chladnu dlouho čerstvý. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.