Jednoduchý recept

Chléb z kvasu s bramborami a bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46684

Ingredience

100 g Chlebový kvásek
1 polévková lžíce Cukr třtinový
5 g Droždí
0,5 kávová lžička Fenykl obecný
0,5 kávová lžička Kmín drcený
0,5 kávová lžička Majoránka
400 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1,3 l Voda pitná
500 g Brambory

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 232kJ
17% Sacharidy 62 g
2% Tuky 1 g
9% Sodík 178 mg
17% Bílkoviny 10 g

Chléb z kvasu s bramborami a bylinkami postup přípravy receptu:

1

Dobře omyté brambory uvaříme v dostatečném množství vody, pak je oloupeme a prolisujeme, případně nastrouháme najemno.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme 2,5 dl vody a přidáme žitný kvas. Přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl a bylinky, do protilehlého rohu třtinový cukr.

3

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku, stiskneme tlačítko Start.

4

Při zvukovém signálu pekárny pro přidání přísad do formy vložíme prolisované brambory.

5

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme utěrkou a necháme ho vychladnout

Poznámka

Vynikající klasický chutný chléb s dlouhou trvanlivostí. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept