Grilované tygří krevety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované tygří krevety
Grilované tygří krevety
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 46685 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Chilli paprička |
1 ks | Citrony |
12 ks | Krevety tygří |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
100 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
1 ks | Pomeranče |
100 g | Salát hlávkový |
100 g | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 223,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citrony, Ocet vinný, Pomeranče, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované tygří krevety postup přípravy receptu:
1 | Krevety opláchneme a vyloupneme z krunýře. Vyjmeme střívko a ponecháme u nich jenom ocas. Najemno nasekáme stroužek česneku, chilli papričku a petržel. Vše v misce smícháme se strouhankou. Ke směsi přidáme šťávu vymačkanou z poloviny pomeranče a na jemno nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče. Osolíme špetkou soli a špetkou pepře a přiléváme opatrně olivový olej. Přiléváme, dokud není strouhanka vlhká, celkové množství přilévaného oleje je asi 70 ml. |
2 | Očištěné krevety obalujeme ve strouhankové směsi. Na pánev vlijeme 3 lžíce olivového oleje a rozpálíme. Na rozpáleném oleji zprudka grilujeme krevety. Hotové napichujeme na špejli jako špíz. |
3 | Připravíme si zálivku. V menší misce smícháme vinný ocet, olivový olej zbylou sůl a pepř. Nakonec omyjeme salát a natrháme ho na jednotlivé listy, které naskládáme na talíře. Listy salátu zlehka přelijeme zálivkou a položíme na ně krevetové špízy. Ozdobíme měsíčky nakrájeného citronu. |