Jednoduchý recept

Netradiční čočka s fenyklem a pomerančem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 46687
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

100 g Čočka jedlá
1 ks Fenykl sladký - hlíza
2 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
1 ks Šalotka
2 g Sůl
1 l Vývar zeleninový
30 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 619kJ
15% Sacharidy 55 g
18% Tuky 13 g
69% Sodík 1 g
26% Bílkoviny 15 g

Netradiční čočka s fenyklem a pomerančem postup přípravy receptu:

1

Ve vařícím zeleninovém vývaru vaříme čočku na mírném ohni doměkka asi 20 minut. Hotovou jí scedíme a nasypeme do salátové mísy.

2

Nad salátovou mísou vyloupneme do čočky dužninu z pomerančů, zbavenou kůry a blan.

3

Přidáme očištěný, jader zbavený a na tenké plátky nakrájený fenykl.

4

Vedle v malé misce smícháme ocet s nadrobno nasekanou šalotkou, čerstvě nastrouhaným zázvorem, olejem, solí a pepřem. Takto připravenou zálivku vlijeme do připravené směsi v salátové míse a vše poctivě promícháme.

5

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept