Netradiční čočka s fenyklem a pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Netradiční čočka s fenyklem a pomerančem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 46687 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Čočka jedlá |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
1 ks | Šalotka |
2 g | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
30 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,6mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čočka jedlá, Ocet vinný, Pomeranče, Šalotka, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Netradiční čočka s fenyklem a pomerančem postup přípravy receptu:
1 | Ve vařícím zeleninovém vývaru vaříme čočku na mírném ohni doměkka asi 20 minut. Hotovou jí scedíme a nasypeme do salátové mísy. |
2 | Nad salátovou mísou vyloupneme do čočky dužninu z pomerančů, zbavenou kůry a blan. |
3 | Přidáme očištěný, jader zbavený a na tenké plátky nakrájený fenykl. |
4 | Vedle v malé misce smícháme ocet s nadrobno nasekanou šalotkou, čerstvě nastrouhaným zázvorem, olejem, solí a pepřem. Takto připravenou zálivku vlijeme do připravené směsi v salátové míse a vše poctivě promícháme. |
5 | Servírujeme studené. |