Kompot ze sušeného ovoce s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompot ze sušeného ovoce s medem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 46688 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
50 g | Fíky sušené |
50 g | Křížaly (sušená jablka) |
4 polévková lžíce | Med včelí |
50 g | Meruňky sušené |
50 g | Ořechy vlašské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 352,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fíky sušené, Křížaly (sušená jablka), Med včelí, Meruňky sušené, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Kompot ze sušeného ovoce s medem postup přípravy receptu:
1 | Směs sušeného ovoce a ořechy zalijeme horkou vodou a necháme namáčet přes noc. |
2 | Poté přemístíme do hrnce a povaříme do změknutí. |
3 | Hotový kompot přelijeme medem, případně dozdobíme kopečkem zmrzliny a podáváme. |
Poznámka
Kompot můžeme podávat teplý i studený. Čas přípravy je bez doby namáčení ovoce-do druhého dne.