Jednoduchý recept

Roštěnky obložené zeleninou (portugalské)

  • Portugalsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4669
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
2 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
4 ks Paprikové lusky čerstvé
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 814kJ
4% Sacharidy 14 g
36% Tuky 27 g
14% Sodík 279 mg
59% Bílkoviny 33 g

Roštěnky obložené zeleninou (portugalské) postup přípravy receptu:

1

Očištěné roštěnky na krajích nařízneme, aby se nám nekroutily. Maso naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, pokapeme citrónovou šťávou a dáme na hodinu odležet.

2

Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky a poté rozebereme na kroužky. Na oleji ji podusíme až nám zesklovatí, posypeme mletou paprikou. Přidáme očištěné, semen zbavené a na proužky nakrájené papriky (jedna paprika by měla být pálivá) a dusíme do měkka. K paprikám poté přidáme oloupaná a na dílky nakrájená rajčata, smes osoláme a dusíme ještě cca 5 minut.

3

Připravené roštěnky opečeme na rozehřátém oleji na každé straně 3 minuty.

4

Hotové roštěnky obložíme dušenou zeleninou.

Poznámka

Podáváme se suchou rýží anebo chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept