Jednoduchý recept

Balkánský chléb z domácí pekárny

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46692
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
30 g Droždí
600 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
3,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 571kJ
21% Sacharidy 75 g
3% Tuky 2 g
16% Sodík 325 mg
24% Bílkoviny 13 g

Balkánský chléb z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Vajce rozšleháme ve studené vodě.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu s rozšlehaným vajíčkem, na ni přisypeme mouku, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

3

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.

4

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme čistou utěrkou a na kuchyňském sítu necháme vychladnout.

5

Pokud chceme, aby chléb měl velmi měkkou kůrku, potřeme ho ihned po vyklepnutí z formy vlažnou vodou a zabalíme do utěrky.

Poznámka

Do těsta je možné přidat pro vylepšení chuti i různé bylinky - pažitku, petržel, majoránku. Pro vylepšení chuti i vzhledu můžeme bochník po potření vodou posypat semínky sezamu nebo slunečnice. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept