Jednoduchý recept

Ovocný chlebíček s medem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 46693

Ingredience

125 g Datle
125 g Fíky sušené
125 g Hrozinky
125 g Kokos - mletý (Kopra)
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
200 g Med včelí
125 g Meruňky sušené
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
125 g Ořechy lískové
125 g Ořechy vlašské
125 g Rozinky tmavé
100 ml Rum
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
125 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,273 kcal
Kilojoule 5 328kJ
43% Sacharidy 155 g
88% Tuky 66 g
6% Sodík 130 mg
38% Bílkoviny 21 g

Ovocný chlebíček s medem postup přípravy receptu:

1

Sušené ovoce nadrobno nakrájíme a přelijeme rumem.

2

Med vlijeme do rendlíku, zahřejeme, rozmícháme s máslem a necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a vyšleháme do pěny. Přisypeme ořechy, připravené ovoce, sůl a mouku smíchanou s kypřicím práškem.

3

Těsto přelijeme do formy vyložené pečicím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 175 °C a pečeme cca 120 minut.

4

Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept